dimarts, 8 de gener del 2008

PORTS D'ANDORRA SETEMBRE-07 OS DE CIVIS, COLL DE LA GALLINA.

Setembre del 2.007. Faix una sortida per Andorra amb l'objectiu de apuntar 4 ports més a la llista d'aquest any. OS DE CIVIS (CIMA AN-10), AIXAS , MONESTIR DE CANOLICH, i la temible pujada al COLL DE LA GALLINA. (CIMA AN-02).

OS DE CIVIS.

9,5 Km de pujada des-de Aixovall (Andorra). Poble situat a 1.724 mts d'alçada, s'ha de superar un desnivell de 730 mts.La pendent mitjana es del 7,7%, arrivant la màxima al "17%". Dificultat APM, 192 punts.Carretera en bon estat, transit escas.

El riu ens acompanya durant part de la pujada.

Descens d'Os de Civis fins a Beixesarri.

AIXAS.

Partin del poblet de Beixesarri (Andorra), hi ha una cruïlla no senyalitzada, que despres de 4,2 km, ens porta a la petita localitat de Aixas. Tan petita es, que crec que ara es propietat privada, per aixo mateix no està senyalitzada la cruïlla.Bonica i molt dura la pujada, plagada de revolts, bon estat del ferm i transit practicament inexistent.


Descens d'Aixas per la mateixa carretera (es la única que hi ha), fis a Beixesarri.

SANTUARI DE CANOLICH.

4,5 Km des-de la població de Bixesarri (Andorra). Durissima ascensió amb rampes superiors al 15%, Bon estat del paviment, transit escas i paisatge impresionant.


El coll de la Gallina es una continuació de l'ascensió de Canolich, per lo que despres de les fotos de rigor al santuari, continuo la que sera última pujada del dia.

COLL DE LA GALLINA.

Altitud 1.967 mts. desnivell 973 mts de Beixesarri. llargada 8,5 km, pendent mitjana 8,1%, màxima del 20%, rampes impresionants. Bona carretera amb molt poc transit. dificultat APM de 255 punts. En aquest punt s'acaba l'asfalt i continua la via passant a ser pista forestal.

Aqui s'acaba l'asfalt.

GALERIA FOTOGRAFICA.